Roots Cuff

Fri frakt inom Sverige vid köp över 1000 kr.

Logga in

Roots Cuff
Roots Cuff
Roots Cuff
Roots Cuff
Roots Cuff
Roots Cuff i gruppen Armband / Silverarmband hos Efva Attling Stockholm (14-100-00672r)

Roots Cuff

Stelt armband i oxiderat sterlingsilver, stansat med budskapet "Take No Shit". Kollektionen säljs till förmån för Bris, 100:- går oavkortat till Bris.
Armband: 2.5 x 3 mm
Efvas tanke"Jag går tillbaka dit jag började, till mina rötter. Det oxiderade silvret ger smyckena en rå känsla. Jag satt i min ateljé och bankade fram en kollektion. Det var så det började. För smederna sedan urminnes tider och för mig. Banka, värma, forma, banka, fila, banka, värma, forma." - Efva Attling
Material: 
Storlek: 
Antal: 
Spara som favorit
Artnr: 14-100-00672r
Skötselråd
Läs våra skötselråd

Skötselråd

För att dina smycken från Efva Attling ska skänka dig glädje under många år är det viktigt att du sköter om dem på bästa sätt.


Generell användning och skötsel

Förvara gärna smyckena i medföljande ask när du inte använder dem. Torka av smycket med putsduk efter varje användning så att det blir rent från smink, hudfett och avgaser etc. För att undvika att dina smycken utsätts för onödigt slitage bör du ta av dig smyckena vid bad, disk och trädgårdsarbete osv. Undvik även att sova med smyckena på eftersom de då utsätts för onödigt hårt slitage. Ingen metall, varken silver eller guld, mår bra av salt- eller klorerat vatten.

Rengör dina smycken regelbundet så behåller de sin lyster längre.


Smycken med ädelstenar

Smycken med ädelstenar bör du lämna in en gång om året för att se över sten och fattning.


Smycken i vitguld

Smycken i vitguld är elektrolytiskt behandlade med en vit ädelmetall, rodium, för att ge smycket extra lyster. Rodiumet nöts efterhand bort. Man kan förnya ytskiktet genom att lämna in smycket för omrodiering om man så önskar. Vi rekomenderar att du omrodierar ditt smycke i vitt guld en gång om året.


Smycken i silver

Efva Attling Stockholm använder nickelfritt 925 silver. Ibland kan silver mörkna, d v s oxidera, det beror bl. a på att vi människor utsöndrar mineraler och salter. Detta kan avhjälpas med silverdipp som finns att köpa i fackhandeln.

Specifika skötselråd för Balls kollektionen

Halsband och cuffs
Vid rengöring använd endast putstrasa. (Får ej dippas pga av att vätskan tränger in i kulorna).

Örhängen och ringar
Rengöres med putstrasa men kan även dippas vid svårare oxidering. (Kulorna är lödda på dessa).

Allmänt för Balls kollektionen
Tänk på att kulorna är ihåliga och därmed känsliga för slag.
Efter varje användning bör smycket torkas av med en putstrasa eller annan mjuk trasa.
När smycket ej används bör det läggas ner i sin silkespåse eller ask så ej repor uppstår vid förvaring.


Pärlor

Pärlor bör torkas av efter användning med en lätt fuktad trasa. För att pärlan ska behålla sin lyster är det viktigt att den inte kommer i kontakt med sådant som har en avfettande effekt t. ex parfym eller diskmedel. Förvara gärna pärlorna förslutet, dock inte i bomull som har en uttorkande effekt på pärlorna.


Läder

Bada aldrig med lädersmycken. Läder töjer och formar sig med åren allt efter användandet. Vatten skyndar på förändringarna.

Leverans
Alla våra försändelser inom Sverige skickas med PostNord och rekommenderad post. Inom Sverige (Stockholm, Göteborg och Malmö) erbjuder vi Hemleverans med Budbee. Utanför Sverige skickas våra försändelser med DHL.
För mer info om byten och returer, klicka här.

Kampanjvara

Kampanj:
Antal:
Kampanjstart:
Kampanjstopp:

Mer från kollektionen

Roots Necklace
USD 260
Roots Brace
USD 210