Efva Attling | Moment Efva

 Betala i slutet av mars med KLARNA  |  Fri frakt inom Sverige vid köp över 1000 kr  |  Kontakta vår kundtjänst >>  

Logga in

Nyhet: Moment Efva


Nu lanseras Moment Efva, en elegant svensk maltwhisky lagrad på björkvinsfat. Whiskyn har tagits fram i ett kreativt samarbete med Mackmyras Master Blender Angela D'Orazio och kommer säljas i begränsad upplaga i Systembolagets beställningssortiment.

Efva Attling Stockholm - Moment Efva


"2002 köpte jag och Eva, tillsammans med två vänner, några lådor Mackmyra. Efter fem år var de färdig lagrade och äntligen fick vi njuta vår Mackmyra whisky. När jag blev tillfrågad om att göra min egen whisky ville jag inte bara vara nöjd med blandningen utan också tillföra min design."

Redan innan projektet startade hade Efva en önskan om att ta fram en whisky med nordisk karaktär. "Jag är en whisky lover och är otroligt glad över att ha fått möjligheten till samarbetet. Att vara nere i Bodås gruva tillsammans med Angela och alla whiskyfaten var en kittlande och vacker upplevelse. Första gången jag provsmakade "min" whisky vet jag att Angela såg på mig att jag inte var helt nöjd. Whiskyn hade inslag av björksav, men jag ville komplettera den med en lite rundare smak. När jag en vecka senare fick testa den igen var den helt fantastisk."

Efva Attling Ateljén

Mackmyra Moment Efva kommer i en begränsad upplaga och är en smakrik och kryddig svensk maltwhisky. Whiskyn är lagrad på olika ekfat och merparten har slutlagrats på ekfat som lagrat svenskt björkvin. Färgen är guldgul med bärnstensliknande reflexer. Doften är fruktig, kryddig, bärig och ekig med toner av blommor, röda bär, citrus, choklad, ingefära och päronkola. Smaken är fruktig med en mjuk ekighet där fina toner av kryddor, röda bär, blommor, päronkola, vitpeppar, mjuka tobaksblad och vanilj kan anas. Texturen är lätt oljig och medelfyllig. Eftersmaken är mjuk och dröjer sig kvar med ett kryddigt och bärigt avslut. "Korken är silverfärgad och innehållet i flaskan är guld såklart!"
"Jag har ju haft en Mackmyra-skada några gånger - ja, ingen direkt skada, men det har hänt att jag klämt fingret när jag öppnat eller stängt en flaska - så tänkte jag tillföra en praktisk lösning på problemet. Jag tänkte på M som i Mackmyra och Moment. Det blev M som blev dekorationen på korken. Designen för kanske tankarna till våra svenska fjäll där även björkar står. En del av blandningen består ju av björksav. Dessutom är korken mer greppvänlig nu. Eftersom jag jobbar mycket med silver är korken silverfärgad och innehållet i flaskan är guld såklart!"

Efva Attling Mackmyra Moment Efva

 
Från den 11 september går Mackmyras Moment Efva att beställa från Systembolagets beställningssortiment. 
Läs mer om Efvas olika samarbeten >>