Om Efva

 Betala i slutet av maj med KLARNA  |  Fri frakt inom Sverige vid köp över 1000 kr  |  Kontakta vår kundtjänst >>  

Logga in

Bakom Beauty with a Thought

Efva var bara elva år gammal när hon skapade sitt första smycke. Det blev första steget in i en värld som senare skulle bli hennes unika designuniversum. Kärleken till människan, det skrivna ordet och vackra former genomsyrar all hennes design, som idag bärs av kvinnor och män världen över.

Biografi - Efva Attling Stockholm


Allt började med en svan. Ett armband i bankad metall, inspirerat av svanens eleganta former. Efva var bara elva år gammal när hon gjorde sitt första smycke, men visste inte då att det var smycken som skulle bli hennes stora framgång senare i livet. Som 16-åring fick hon jobb som lärling hos Bengt Liljedahl, en av Sveriges främsta guld och silversmeder, och kärleken till hantverket var ett faktum. Men det skulle dröja mer än 25 år innan hon kom tillbaka till att designa smycken.

Biografi - Efva Attling Stockholm

Efva växte upp i en musikalisk familj i Högdalen i Stockholm, tillsammans med fyra systrar, mamma och en pappa som var konditor och jazzmusiker på deltid . Att musik och ord har stor påverkan på människan har alltid varit viktigt för Efva, och det ligger till grund för vad hon idag kallar ”Beauty with a thought”.


FORD, FENDI OCH VOGUE

Som 17-åring blev Efva upptäckt av den legendariska Eileen Ford, grundare av modellagenturen Ford Models. Efva blev anlitad som en av agenturens modeller och jobben i Paris, Milano, London och New York avlöste nu varandra. En 12 år lång modellkarriär tog fart och prestigefyllda uppdrag för kunder som Vogue och Fendi duggade tätt.  


Biografi_Efva-Attling-Stockholm_Fendi 
Biograf - Efva Attling Stockholm

Men tillslut kände Efva att det var dags att byta bana och 1981 bildade hon gruppen X-models. Gruppen hade en stor hit med låten ”Två av oss”, som Efva både skrivit text och musik till. Hon fick två guldskivor för låten som idag är en svensk klassiker. Vid sidan av musikkarriären designade hon även kläder för bland annat Levi’s och H&M. Hon hade också ett eget märke för mammakläder, Pretty Pregnant.

“Jag vill boosta människor med min design och låta smyckna bli samtalsämnen”

–Efva Attling
BEAUTY WITH A THOUGTH

Sedan 1996 är Efva tillbaka där hon en gång började – bland silver, guld, diamanter och ädelstenar. Kärleken till ord och musik lyser igenom och varje kollektion har sitt eget tydliga budskap. Designen präglas av modern elegans med en edgy twist, eller som Efva själv sammanfattar det; ”Beauty with a thought”. Här ryms humor, allvar och kärlek; ”Precis som när jag skrev låttexter så vill jag fortfarande beröra människor med min design”, berättar hon. ”Jag vill boosta människor och låta smyckena bli samtalsämnen.”


I've got balls - Efva Attling Stockholm 
Define Normal - Efva Attling Stockholm  
Bend over - Efva Attling Stockholm  

Efva öppnade sin första egna ateljé/butik på Hornsgatan på Söder i centrala Stockholm. Hennes smycken blev snabbt populära bland Sveriges kändiselit, och när Madonna bar smycket ”Homo Sapiens”, ”den tänkande människan” på Latin, var framgången ett faktum. Många andra välkända personligheter har setts i Efvas smycke under åren, bland annat Sarah Jessica Parker, Jennifer Aniston, Meryl Streep, Uma Thurman, Iman, Angelina Jolie, Katy Perry och Alicia Wikander.


FRÅN SÖDER TILL SEOUL

Efva Attling Stockholm har i dag nio egna konceptbutiker, i Stockholm, Göteborg, Malmö, Helsingfors och finska Espoo, och fler än 200 återförsäljare världen över. Det senaste tillskottet är en shop-in-shop på det exklusiva varuhuset Shinsagae i Seoul, Sydkorea.


 
 
 

Under åren har Efva tilldelats en rad priser för sitt arbete. Senast i raden är Elles hederspris, 2018. Priset delades ut på Ellegalan, med motvieringen: ”En dynamisk multikreatör utan like vars stilsäkra design förgyller livets viktigaste stunder. Hon har skapat ett helt kreativt universum präglat av kärlek, passion och positiva budskap. Samtidigt som hon placerat svensk smyckedesign på den internationella kartan.”

Se mer av Efvas design >>