Övrig design

 Betala i slutet av maj med KLARNA  |  Fri frakt inom Sverige vid köp över 1000 kr  |  Kontakta vår kundtjänst >>  

Logga in

Övrig design

Efvas kreativitet och kunnande är inte begränsat till design av smycken. Hennes konstnärssjäl har genom åren fått möjlighet att uttrycka sig inom en mängd olika områden. Kläder, prisstatyetter och bilar hör till det som finns i hennes ständigt växande portfolio.

GLASÖGON

Efva Attling har designat glasögon sedan 2002, då hon också släppte sin första kollektion av optiska bågar och solglasögon.

”Självklart tycker jag om att designa bågar med attityd. Jag ser glasögon som smycken. Vissa av mina smycken är gjorda för att matcha mina bågar. Mina bågar är för både män och kvinnor, unga som gamla. Det är klassisk musik som möter rock´n´roll", förklarar Efva.

  Eyewear
 

KRISTALLGLAS FÖR ORREFORS

2005 erbjöd Orrefors Efva ett partnerskap som extern designer, ett erbjudande som Efva accepterade med stor glädje. Hennes första kollektion för Orrefors ”Amor Vincit Omnia” släpptes 2006. Den andra kollektionen ”Endless” kom 2008.
 

Amor Vincit Omnia är en kollektion som andas lyx, tvåsamhet, kärlek och bröllopsgåva. Glasen är en stilren förening mellan de två materialen kristall och silver. Runt glasens fot vilar en handgjord silverring med inskriptionen Amor Vincit Omnia (Kärleken övervinner allt på latin).
Alla glas levereras i sidenklädda askar med lyxig stoppning. AVO-kollektionen består av champagneglas, vinglas, ett tårtfat, ljusstakar, martiniglas och en diamantprydd champagneflöjt. Den senare ett prestigeglas för Orrefors och den starkast lysande stjärnan i AVO-kollektionen. Ringen i vitguld är dekorerad med 36 st briljantslipade diamanter.
 

Endless är en hyllning till kärleken. Djupt inne i den kristallklara glasmassan svävar en ring med det romantiska budskapet From Here to Eternity. Många minns 1950-talets storfilm med samma namn, där den berömda scenen mellan Burt Lancaster och Deborah Kerr i vattenbrynet har gjort filmen historisk. Glaset Endless fångar filmen och tidsandan genom att kärleksfullt förena kristall och silverring. Det handgjorda kristallglaset bär ett passionerat kärleksbudskap som förmedlas av den stilrena ringen, denna symbol för kärlek. Endless finns som vas, skål samt som ringhållare.

 
 

SMYCKEN FÖR RÖDA KORSET

Efva Attling Stockholm stödjer Svenska Röda Korset med smyckena Cross Bracelet och Angels. Cross Bracelet skapades 2002 och var det första smycket som gjordes i samarbete med Röda Korset.

Efter tsunamikatastrofen 2004 gjorde Efva halsbandet Angels, för att hjälpa de drabbade. Varje såld enhet bidrar till välgörande ändamål som initierats av Röda Korset.

Sedan 2004 har Cross Bracelet och Angels har samlat in mer än 10 miljoner svenska kronor.

 
 

ABSOLUT VODKA

Under 2005 Efva blev ombedd att designa en hällpip i silver för Absolut Vodka. Hon designade en hällpip och ett snapsglas med det symboliska A:et, men med sin egen prägel. På botten på snapsglaset är ordet SKÅL inpräglat.

Designen som fick namnet Absolut Attling tillverkades i en begränsad upplaga som kom ut i mars 2005. Föremålen fanns på utvalda restauranger i hela Sverige, bland annat Café Opera och på Berns i Stockholm.

 
 

BOKOMSLAG FÖR MÅNPOCKET

Under våren 2006 fick tre svenska konstnärer en förfrågan från förlaget Månpocket om att göra omslag till en pocketbok. Efva Attling var en av dem. Konstnärerna gjorde var sitt omslag och böckerna utkom i en specialutgåva av 175 exemplar vardera.

Efva Attling fick uppdraget att tolka Stieg Larssons bok "Män som hatar kvinnor".

  Män som Hatar Kvinnor
 

GRAMMISPRISET

2008 designade Efva Attling det nya Grammispriset som tillverkades av Orrefors. Efva hade tidigt en tanke om att hon ville skapa en statyett som vinnaren skulle kunna lyfta med en hand, precis som pristagarna gör på Oscarsgalan.

"Empire State Building möter Hötorgsskrapan med musikaliska inslag var min första tanke. Sen kändes det viktigt att stjärnan på priset skulle vara av finaste platina som är det dyraste materialet - den som vinner priset ska känna sig som en stjärna. För kvällen, och för alltid", säger Efva Attling.

Priset är helt gjutet i glas. Stjärnan i toppen är gjord i platina.

  Grammis Trophy
 

THE SIGNATURE JACKET FÖR JOFAMA

År 2008 designade Efva en skinnjacka för Jofama.

"Jag älskar skinnjackor. Jag har samlat en hel del i olika stilar under åren, både helt nya och begagnade, vilket är anledningen till att jag inte tvekade en sekund när Jofama bad mig designa min egen jacka. Efter att ha designat kläder på 80-talet för H&M och för mitt egna märke, Pretty Pregnant, var det spännande att återvända till denna erfarenhet när jag skulle designa The Signature Jacket. Jag skulle kalla det en lyxig bikerjacka. Den fanns tillgänglig i fyra olika modeller: i svart eller mörk-creme lammnappa med en generös pälskrage och manschetter av italienskt Toscana lamm i vitt, svart och mörkt creme".

  Jofama
 

JEWEL - THE CAR

År 2005 blev Efva ombedd av Cliff Design & Development AB att designa ett valfritt objekt.

Cliff Design & Development AB hade utvecklat en ny typ av tjänst som kallas Visual Design Support, en tjänst som används tidigt i designprocessen för att snabbt kunna producera bilder som ser ut och känns verkliga. Så de frågade Efva om hon skulle vilja designa något, vad som helst, utan något verkligt uppdrag. Efva accepterade med glädje denna inbjudan och bestämde sig för att designa en bil.

"First I was afraid I was petrified... som låten I Will Survive börjar. Mitt liv har varit fullt av utmaningar så jag tänkte varför inte, när jag fick frågan. Det var fantastiskt hur fort mina skisser kom till liv i 3D på datorn. Att förklara designen som är i huvudet till andra människor är inte särskilt lätt. Detta är ett fantastiskt sätt att gå vidare med att verkligen skapa din vision, vad det än må vara, och alla kommer att förstå din design."

  Jewel - The Car