Magasinet

Fri frakt inom Sverige vid köp över 1000 kr.

Logga in

ATTLING X JOFAMA

TEN YEARS AFTER

När jag, på 80-talet, reste runt i folkparker med mitt band X Models hamnade vi även i lädermeckat Malung. Vid ett tillfälle frågade jag publiken från scen om det var någon som hade koll på var man kunde få tag på bra svart läder. Efter giget kom en tjej fram med 

några vackra svarta skinn som hon hade varit och hämtat. Av dessa sydde jag senare ett par coola 
utsvängda byxor. Svart läder är som musik för mig.

Det är nu 10 år sedan var jag Jofama’s första 
gästdesigner. Jag designade då en jacka som jag fortfarande älskar. Den plockar jag fram varje höst, liksom många med mig. Detta vill jag fira med en 
ny kollektion som jag kallar för Ten years after.

Hela kollektionen är inspirerad från det engelska bandet med samma namn. Kollektionen består av en jacka, en byxa samt en väska. Jackan och byxan är 
döpta efter två kända platser för musikfestivaler på 70-talet, nämligen Woodstock och Monterey. Plaggen, 
som tillverkas av finaste lammnappa eller mjukaste getmocka, kan fås i färgerna svart, camel och rött.

Se kollektionen på Jofamas hemmasida. Klicka här.

Enjoy!

- Efva

Läs mer
ATTLING X JOFAMA TEN YEARS AFTER
EFVA FÅR ÅRETS HEDERSPRIS

Hon började som silversmedslärling, fotomodell, sångerska och dansare, men vi känner henne som Sveriges främsta smyckesdesigner. Årets hederspris på ELLE-galan 2018 tilldelas Efva Attling.

Motiveringen lyder:
En dynamisk multikreatör utan like vars stilsäkra design förgyller livets viktigaste stunder. Hon har skapat ett helt kreativt universum präglat av kärlek, passion och positiva budskap. Samtidigt som hon placerat svensk smyckesdesign på den internationella kartan. Årets hederspristagare är Efva Attling.

Hur känns det här?

– Jättehärligt! Bara härligt.

Vad betyder priset?

– Det betyder att det jag har gjort de senaste 22 åren, eller kanske i hela mitt liv med mode, är superuppskattat. Sedan betyder det förstås att alla jag jobbar med kan sträcka på sig lite extra och känna att ”wow vi jobbar med det här, vi jobbar med Efva”.

Motiveringen med meningen ”kärlek, passion och positiva budskap”, stämmer det in på dig?

– Ja! Jag har alltid kallat mina kollektioer för ”beauty with a thought”, man kan vila ögonen på det men också trigga hjärnan. Budskapen kan få en att tänka, de kan ge en push till att exempelvis bryta upp från en dålig relation och göra något åt sitt liv. Det är en bonus med mina smycken! I min design ryms både humor, allvar och kärlek!
Text 

Läs mer
Foto by ELLE
Ateljén

Pulsen är alltid hög i ateljén. Mitt team har fullt upp med att göra prototyper av mina nya smyckesidéer av silver, guld och juveler. Det är här man löder, filar, sågar, polerar, kollar stenar, sätter diamanter, graverar och mycket mer. Jag älskar atmosfären i min ateljé där mina idéer blir verklighet. Jag är så imponerad av hur skickliga mina fem medarbetare är. De är så mycket mer tekniskt kunniga än mig och de guidar mig när jag behöver hjälp.

Mina idéer ger jag till Malin Carrick, som är Mäster juvelerare och chef över vår ateljé. Vi har arbetat ihop under en lång, lång tid. Jag älskar att jobba med Malin. Hon känner mig, hon kan läsa mig och vi skrattar mycket när vi jobbar ihop.

På min arbetsbänk från 20 år tillbaks finns mina älskade verktyg och även fragment av oavslutade smycken. De här bitarna kan ligga på bänken under många år för att sen plockas upp och vara redo att bli ett “nytt” smycke. Kanske behövde det mogna eller kanske var jag bara för tidig med att designa det!

- Efva
Läs mer
I ateljén – där magi skapas
ARTIKEL 1-3 AV 3.1  | Visa alla